Yksityisen terveydenhuollon toimintayksikön tai apteekin ammattilaiset voivat tilata väestörekisterikeskuksen myöntämän terveydenhuollon varmennekortin (VRK-kortti) Riihimäen pääterveysaseman rekisteröintipisteestä. Kaikki Valviran Terhikki-rekisteriin kuuluvat terveydenhuollon ammattihenkilöt ovat terveydenhuollon ammattikortin käyttäjiä.

Muiden kuin Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän työntekijöiden varmennekorttien tilaaminen on 1.5.2014 alkaen maksullinen palvelu. Kortin tilaaminen maksaa 55,00 € (sis. alv) ja uuden PUK-koodin tilaaminen 40,00 € (sis. alv). Varmennekortin tarvitseva ammattilainen varaa sopivan ajan soittamalla numeroon 019 758 5858, maksaa palvelumaksun ennakkoon ja tulostaa maksusta pankin tositteen.

Asioidessasi rekisteröintipisteessä korttiasioissa (uuden kortin tilaus, varakortin nouto, kortin nouto, PUK-koodin tilaus) ota mukaasi voimassa oleva poliisin myöntämä virallinen henkilöllisyystodistus (passi, 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti tai 1.1.1990 jälkeen myönnetty ajokortti).

Ohje Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ulkopuoliselle varmennekortin tarvitsevalle ammattilaiselle:

  • Varaa aika Riihimäen pääterveysaseman rekisteröintipisteestä soittamalla numeroon 019 758 5858.
  • Maksa palvelumaksu 55,00 € (kortti) tai 40,00 € (uusi PUK-koodi). Maksun saaja on Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä ja tilinumero on FI04 5396 0220 0052 69. Kirjoita maksun viestikenttään: VRK/Oma nimesi ja päivämäärä, jolloin olet sopinut tulevasi rekisteröintipisteeseen (kirjoita viesti muodossa: VRK/Matti Meikäläinen 31.5.2014). Tulosta maksusta pankin tosite, jossa tulee näkyä pankin arkistointitunnus.
  • Saavu rekisteröintipisteeseen sovittuna aikana ja todista tositteen avulla maksu rekisteröijälle. Samalla tunnistaudu voimassaolevalla henkilöllisyystodistuksella. Tositteen tai voimassaolevan henkilöllisyystodistuksen puuttuminen keskeyttää palvelutilanteen. Maksua ei palauteta.
  • Rekisteröijä tilaa kortin sovittuun kotiosoitteeseen.

 

WebVartti – Terveydenhuollon varmennekortin uusiminen sähköisen palvelun kautta
(WebVartin kautta uusituista korteista ei peritä maksua)

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt voivat itse uusia ammattikortin voimassa olevalla ammattikortilla sähköisen palvelun kautta 

Sosiaali – ja terveydenhuollon ammattihenkilö voi tunnistautua WebVarttiin voimassa olevalla sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortilla ja tilata kuvattoman tai kuvallisen ammattikortin (sen mukaan millainen aiempi kortti on ollut) suoraan kotiosoitteeseen tai vaihtoehtoisesti johonkin julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon rekisteröintipisteeseen.

Mikäli kortti tilataan rekisteröintipisteeseen, haetaan kortti henkilökohtaisesti rekisteröintipisteestä. Kortinhakijan tulee varata etukäteen aika rekisteröintipisteestä kortin noutamista varten. Lista rekisteröintipisteistä ja linkki ajanvaraukseen löytyvät VRK:n asiakassivuilta https://eevertti.vrk.fi/terveydenhuollolle.

Kortin haun yhteydessä rekisteröijä tunnistaa kortinhakijan. Kortinhakijalla tulee olla mukanaan jokin poliisin myöntämistä voimassaolevista tunnistamisasiakirjoista (passi, henkilökortti tai 1.10.1990 jälkeen myönnetty ajokortti).

Linkki WebVarttiin: https://haevarmenne.vrk.fi

Ohje WebVartin käyttöön löytyy osoitteesta https://eevertti.vrk.fi/terveydenhuollolle