Tervetuloa perhevalmennukseen Riihimäen neuvolaan!

Perhevalmennus on tarkoitettu ensimmäistä lastaan odottaville perheille. Siellä on mahdollisuus saada tietoa mm. synnytyksestä, vauvan hoidosta ja imetyksestä, vauvaperheen arjesta, vanhemmuudesta, vauvaperheiden palveluista Riihimäellä.

Valmennustiimiimme kuuluvat terveydenhoitaja, kätilö ja seurakunnan työntekijät.

Perhevalmennusryhmän muodostavat perheet, joiden arvioitu synnytysajankohta on samassa kuussa. Valitse siis ryhmäsi lasketun ajan mukaan. Ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittaudu tästä vuoden 2017 perhevalmennukseen!

Perhevalmennuksen aiheet

1) Meistä tulee perhe!

Vauvan syntymä tuo mukanaan iloisia ja odottamattomia mullistuksia koko perheelle. Millainen vauva meille muuttaakaan tai muuttaako vauva meidät vanhemmat kokonaan? Millainen olen vanhempana ja kuka auttaa jos en jaksakaan?

2) Hei, me synnytetään!
Se jännittää ja mietityttää. Milloin lähteä sairaalaan ja mitä otan mukaan? Miten synnytys etenee? Miten synnytyskipua hallitaan ja lievitetään? Mm. näistä asioista puhuu synnytyssalissa työskentelevä kätilö ja terveydenhoitaja.

3) Odotuslaulutuokiossa rentoudutaan ja puhutaan vanhemmuudesta
Odotuslaulutuokiossa tulevat vanhemmat pääsevät nauttimaan musiikin tuomasta hyvästä olosta ja kokeilemaan oman äänenkäytön mahdollisuuksia rentoutumisen apuvälineenä. Laulamme, jotta lapsi kuulee elämänsä tärkeimpiä ja turvallisimpia ääniä, omien vanhempien ääniä. Tämä tuokio on tulevien vanhempien yhteinen hetki ja se voi antaa tukea mm. kohdata synnytystilanne yhdessä. Vanhemmuus on valintoja – keskustelua vanhemmuuden iloista ja pulmista. Näistä asioista puhuvat seurakunnan työntekijät.

4) Meidän uusi arki
Aiheina ovat imetys, vauvan tarpeet, uni, arjessa jaksaminen, synnytyksestä toipuminen sekä vanhempien seksuaalisuus vauvaperheessä.