Yleinen

Astman teemapäivä Riihimäellä 4.4.2019

Riihimäen seudun terveyskeskus järjestää astman teemapäivän torstaina 4.4.2019 Riihimäen Prisman aulassa klo 12.00 -16:30.  

Paikalla voi testata hengityshoitajan kanssa astman hallintansa astmatestin avulla. Hengityshoitajat neuvovat astmaatikkoja astman hoidossa ja paikalla voit tehdä myös PEF-testin. Astmatestin täyttäneet astmaatikot saavat mukaansa astman omahoitokortin. Tapahtuma on maksuton.

Tietoa astmasta

Astma on pitkäaikainen sairaus, jonka yleisimpiä oireita ovat yskä, hengenahdistus, hengityksen vinkuna ja väsymys. Astman taustalla on keuhkoputkien tulehdustila ja siihen liittyvä keuhkoputken supistumisherkkyys. Astma voi olla yhteydessä myös allergiaan. Astmapotilaan tulisi olla selvillä omista hoito-ohjeistaan ja osata toimia niiden mukaisesti. Hoidon tavoitteena on oireettomuus, keuhkojen normaali toiminta ja pahenemisvaiheiden estäminen.

”Usein potilas ei havaitse oireiden lisääntymistä ja tilanne voi päästä huonoksikin. Väsymyksen, fyysisen suorituskyvyn laskun, jatkuvan yskän ja runsaan avaavan lääkkeen käytön tulisi herättää astmaatikko tarkistamaan hoitotasapainonsa. Hyvä astman hallinta ylläpitää työ-ja toimintakykyä ikään katsomatta. Monesti pienistä oireista kärsitään turhaan, kertoo lääkäri Tuulia Isoviita Riihimäen terveyskeskuksesta.”

Tervetuloa!

Tapahtumajärjestäjät Riihimäen seudun terveyskeskus ja GSK

Riihimäen Prisma, karttalinkki

 Kommentit on suljettu.