Korona Yleinen

Kolmas koronarokote

Riihimäen seudun terveyskeskuksessa annetaan tällä hetkellä kolmansia koronarokotteita 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille. Rokotuksissa painotetaan perussairauksia ja vanhempia ikäryhmiä, koska ne ovat merkittäviä vakavalle koronataudille altistavia tekijöitä.

Voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan kolmatta annosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Lisäksi voimakkaasti immuunipuutteiset voivat saada neljännen rokoteannoksen 3-4 kuukauden kuluttua. 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

 

Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Näiden henkilöiden ajanvaraus aukeaa 18.1.2022.

Koronataudin sairastaneet henkilöt, jotka ovat saaneet kaksi rokoteannosta, eivät tarvitse kolmatta rokoteannosta. Poikkeuksena ovat voimakasta immuunipuutetta sairastavat henkilöt, joille kolmas rokoteannos annetaan, vaikka he olisivat sairastaneet koronataudin. 

Ajanvaraus

Ajanvaraus puhelimitse 019 758 5701 (takaisinsoitto) tai sähköisesti www.koronarokotuksetkantahame.fi

Riihimäen rokotustoiminta keskitetään 17.1.2022 lähtien Matkakeskukseen (Eteläinen Asemakatu 2 A, 11130 Riihimäki).

Riihimäen seudun terveyskeskuksen ky
johtava ylihoitaja Sari JärvinenKommentit on suljettu.