Korona Yleinen

Koronaepidemiatilanne vaikuttaa perusterveydenhuollon palveluihin

Koronaepidemian tilanne on vaikeutunut alueellamme huomattavasti ja se näkyy perusterveydenhuollon toiminnassa tällä hetkellä. Henkilöstöä ei ole riittävästi normaaliin toimintaan ja koronatyöhön (kuten jäljitys, puhelinpalvelut, näytteenotto), mikä vaikuttaa palveluiden saatavuuteen.

Keskitymme rokotusten antamiseen neljän viikon ajaksi 17.1.2022 lähtien, jolloin vastaanoton, neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon henkilöstöä siirtyy koronarokotuksiin.

Riihimäen terveyskeskus rajaa kiireetöntä vastaanottoa ja neuvola- koulu- ja opiskeluterveydenhuollon toimintaa seuraavasti

  • Tammi-helmikuun 2022 aikana ei toteuteta perussairauksien seurantakäyntejä, mikäli näihin ei ole välitöntä hoidon tarvetta
  • Neuvoloissa hoidetaan raskaana olevat ja alle 1½ -vuotiaat lapset. Muita palveluita supistetaan.
  • Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon terveystarkastuksia ja muita tapaamisia supistetaan
  • Jo varatut vastaanottoajat ovat voimassa, mikäli asianomaiselle ei toisin ilmoiteta

Koronarokotus- ja vastaanoton tiimien puhelimeen tulee runsaasti soittopyyntöjä rokotusajan muuttamisesta aikaisempaan ajankohtaan. Toivomme, että pidätte varatut aikanne voimassa, sillä aikoja on vain rajoitetusti tarjolla. Näin niitä riittää mahdollisimman monelle.

Riihimäen terveyskeskus pahoittelee tilannetta ja pyrkii palaamaan normaalitilanteeseen heti, kun se koronatilanne huomioiden on mahdollista.Kommentit on suljettu.