Yleinen

Koronarokotukset käynnistyivät – vaara ei ole vielä ohi!

Koronaan liittyviä varotoimenpiteitä tulee noudattaa edelleen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosittaman rokotusjärjestyksen mukaiset henkilökunnan koronarokotukset käynnistyivät Riihimäellä 31.12.2020. Ensivaiheessa rokotetaan koronapotilaiden kanssa tekemisissä oleva sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö, kuten päivystyksen ja kohorttiosastojen henkilöstö sekä näytteenottajat. Lähiviikkoina rokottaminen laajenee ympärivuorokautisen hoivapalveluiden henkilöstöön ja asukkaisiin.

Rokotteita saapuu vähitellen ja on vaikea vielä arvioida kuinka kauan kestää, ennen kuin riittävä rokotesuoja saadaan väestössä koronaepidemian tukahduttamiseksi.

Edelleen on erittäin tärkeää noudattaa viranomaisten suosituksia turvaväleistä, maskinkäytöstä, välttää kokoontumisia ja vierailuja. Erityisen tärkeää on hakeutua testiin, jos koronaan viittaavia oireita ilmenee. Tässä arvioinnissa voi käyttää apunaan Omaolo-oirearviointia osoitteessa www.omaolo.fi. Omaoloon kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla ja sieltä voi varata sähköisesti ajan koronanäytteenottoon, jos omaolon oirearvio näin suosittaa. Testituloksen saa tällä hetkellä alle kahdessa vuorokaudessa, tuloksen voi tarkistaa Kanta.fi-palvelusta. Testitulosta odottaessa on oltava omaehtoisessa karanteenissa, eli vältettävä kaikkia lähikontakteja. Tämä tarkoittaa, että ei voi mennä töihin, kauppaan, kylään tai apteekkiin.

Jos Omaolon käyttöön ei ole mahdollisuutta, soitetaan PULSSI77 puh. 019 758 5600 ja valitaan koronalinja. Takaisinsoittoja korona-asioissa tehdään asiakkaille arkipäivisin klo 8 – 15. Jos asia on koronaan liittyen kiireinen, soitetaan numeroon 019 758 5600 ja valitaan päivystys.

Lisätietoja
Johtajaylilääkäri Jarmo Lappalainen, puh. 019 758 5510Kommentit on suljettu.