Korona Yleinen

Koronarokotusten eteneminen Riihimäen seudulla

Riihimäen seudun terveyskeskuksen yli 12-vuotiaasta väestöstä koronarokotusannoksen on saanut 19.1.2022 tilanteen mukaan

  • Ensimmäisen annoksen            88,2%
  • Toisen annoksen                        84,5 %
  • Kolmannen annoksen               41,9 %

Ensimmäisen ja toisen annoksen saaneiden rokotuskattavuus on vajaan prosentin alempi kuin koko Kanta-Hämeessä mutta koko Suomen rokotuskattavuuteen verrattuna se on korkeampi. Kolmansien rokoteannosten antamisessa olemme vajaan prosentin edellä Kanta-Hämeen ja 0,5 prosenttia edellä koko Suomen rokotuskattavuudesta.

Henkilöstön määrää rokotusten järjestelyyn ja rokotuksiin on lisätty. Rokotusaikoja on tarjolla aiempaa enemmän viikosta 3 alkaen. Rokotusten ajanvaraus on avattu myös uusille ryhmille eli alle 60-vuotiaiden kolmansiin rokotuksiin ja 5-11 -vuotiaiden lasten rokotuksiin.

Riihimäellä rokotukset siirtyvät 15.1.2022 Matkakeskuksen tiloihin, jossa on mahdollista järjestää myös ajanvarauksettomia walk-in rokotustapahtumia. Ensimmäiset walk-in rokotukset järjestetään  lauantaina 15.1.2022 ja sunnuntaina 16.1.2022, samoin seuraavana viikonloppuna 22-23.1.2022. Lopella ja Hausjärvellä on joka viikko rokotuksia. Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella, jolloin rokotukseen ei tarvitse jonottaa. Rokotuspaikat ovat Lopen ja Oitin lähiasemat. Tarkemmat rokotusajat päivitetään joka viikko kuntayhtymän etusivulle kuvakaruselliin.Kommentit on suljettu.