Soita ensin! Flunssaisena tai hengitystietulehduksen aikana ei saa asioida terveyskeskuksen toimipisteissä. 

Kiireetön lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotto

Ajanvaraus ja neuvonta puhelimitse, puh. 019 758 5600. Tällä hetkellä pystymme hoitamaan myös kiireettömiä lääkärin vastaanottoaikoja, vastaanottoja hoidetaan mahdollisuuksien mukaan puhelimitse.

Kiireettömiä asioita ja ongelmia hoidetaan hoidon tarpeen arvion perusteella Hausjärven ja Lopen lähiasemilla sekä Riihimäen terveyskeskuksen vastaanotolla. Hengitystieoireisten ja riskiryhmäasiakkaiden kunto arvioidaan ja heitä hoidetaan mahdollisuuksien mukaan myös etänä puhelimen välityksellä. Kiireetön lääkäri-sairaanhoitaja vastaanottotoiminta on käynnistymässä asteittain 24.5.2020 alkaen. Ajanvaraus puh. 019 758 5600 (takaisinsoittonumero).

Hausjärven ja Lopen lähiasemat

Kiireetöntä lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanottotoimintaa on vähennetty COVID-19 tilanteen takia. Henkilöstöä on siirretty turvaamaan mm. kiireellistä hoitoa. Lopen ja Oitin vastaanottotoimintaa vähennetään, ja paikalla on vain 1-2 sairaanhoitajaa 27.4.2020 lähtien:

 • Lopen lähiasema on avoinna  maanantaisin ja keskiviikkoisin, laboratorio on auki keskiviikkoisin. Kaikki toiminta on ajanvarauksellista.
 • Oitin lähiasema on avoinna  tiistaisin ja torstaisin, laboratorio on auki torstaisin. Kaikki toiminta on ajanvarauksellista.

Neuvolat ovat avoinna sovitusti.  Hoitotarvikejakelu toimii entiseen tapaan tiistaisin Oitissa ja torstaisin Lopella klo 9-12. Apuvälineiden nouto onnistuu sovitusta paikasta terveysaseman aukiolopäivinä.

Hausjärven ja Lopen lähiasemilla ei toistaiseksi hoideta hengitystieinfektiopotilaita. Hausjärven, Lopen ja Riihimäen hengitystieinfektiopotilaat hoidetaan keskitetysti kiireellisen hoidon yksikössä, PULSSI77 Riihimäen sairaala. Huomioithan, että on käyntisi syy mikä tahansa, flunssaisena tai hengitystietulehduksen aikana ei saa asioida lähiasemilla.

Kiireellisen hoidon yksikkö PULSSI77, infektio-oireissa soitto aina ensin!

Älä tule suoraan päivystykseen, jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan tai vointisi on huono ja tarvitset kiireellistä hoitoa. Soita aina ensin koronavirus-neuvontapuhelimeen 019 758 5600 (takaisinsoittojärjestelmä). Puhelinpalvelussamme terveydenhuollon ammattilaiset arvioivat hoidon tarpeen, antavat kotihoito- ja itsehoito-ohjeet ja tarvittaessa ohjaavat tulemaan vastaanotolle.

Soita ensin kiireellisen hoidon yksikköön, PULSSI77 puh. 019 758 5600. Annamme ensisijaisesti hoito-ohjeet puhelimitse ja sähköisissä palveluissa vastaanottojen sijaan, jos se on mahdollista. Riihimäen sairaalalle saavuttaessa hengitystieoireisten (kuume, yskä, kurkkukipu, vatsaoireet) tulee käyttää PULSSI77:n sivuovea, muut asiakkaat käyttävät pääovea.

Älä epäröi hoitoon hakeutumisessa

Jos kärsit tai läheisesi kärsii vakavan sairauden oireista, älä epäröi tai viivyttele hoitoon hakeutumisessa! Rintakipuiset, rytmihäiriöpotilaat, tapaturmat, haavat, ym. akuutit asiat hoidetaan edelleen päivystyksellisesti, ilman ajanvarausta. Käynti pääoven kautta. Hätätilanteessa aina soitto 112. Riihimäen terveyskeskuksen päivystys on avoinna ma – su klo 8 -22. Kontiontie 77, 11120 Riihimäki, puh. 019 758 5600.

Suun terveydenhuolto

Riihimäen seudun terveyskeskuksen suun terveydenhuollossa on aloitettu asteittain oikomishoidon vastaanottotoiminta sekä lasten suun hoidon vastaanottotoiminta pandemiasulun jälkeen. Myös aikuisten suun hoidon vastaanottotoimintaa lisätään. Keväällä keskeytyneiden hoitojen jatkohoitoaikoja syksyksi voi tiedustella suun terveydenhuollon keskitetystä ajanvarauksesta. Kaikki suun hoidon tapaukset hoidetaan puhelimessa tapahtuvan hoidon tarpeen arvion perusteella. Mikäli tunnet influenssan oireita, olet ollut lähikontaktissa henkilön kanssa, jolla epäillään koronavirusinfektiota tai olet tullut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä, mainitse tästä puhelimessa

Suunhoito on keskitetty pandemian takia Riihimäen terveysasemalle. Lopen ja Oitin hammashoitolat avataan 3.8.2020.

Suun terveydenhuollon keskitetty neuvonta ja ajanvaraus palvelee ma–to klo 8.00–15.30, pe klo 8.00–15.00 puh. 019 758 5650.

Laboratorio

Fimlabin Kanta-Hämeen keskussairaalan ja Riihimäen aluesairaalan laboratoriot palvelevat ainoastaan ajanvarauksella 1.4.2020 alkaen. Ei-kiireellisissä tapauksissa asiakkaita pyydetään varaamaan aika vasta kun valtakunnallinen koronatilanne on helpottanut. Kiireellisissä tapauksissa ajan voi varata internetissä osoitteessa www.fimlab.fi/ajanvaraus tai soittamalla arkisin klo 7-18 numeroon: 010 808 515.

Riihimäen sairaalan laboratorio, Kontiontie 77, Riihimäki

  • toimii ainoastaan ajanvarauksella (1.4.2020 alkaen)
  • arkisin klo 7.15 – 15.00
  • erityisnäytteenotto, kuten gynekologiset näytteet ja huumenäytteenotto

Lopen laboratorio, Pajatie 1, Loppi

  • normaalisti vain ajanvarauksella ma, ke ja pe klo 7.3 – 13.30
  • poikkeuksellisesti 20.4. lukien vain ajanvarauksella  ke klo 7.30 – 13.30
  • vuoronumerolla annetaan tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai voi palauttaa kotona otettuja näytteitä

Oitin laboratorio, Kuusitie 10-18, Oitti

  • normaalisti vain ajanvarauksella ti ja to klo 8.00 – 14.00
  • poikkeuksellisesti 20.4. lukien vain ajanvarauksella  to klo 8.00 – 14.00
  • vuoronumerolla annetaan tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai voi palauttaa kotona otettuja näytteitä