Ajanvaraus Korona Kuulutukset Yleinen

Muutoksia koronarokotuksissa

Rokotuspaikat

Hausjärven, Lopen ja Riihimäen rokotuspaikkoja voivat käyttää kaikki seutukunnan asukkaat.

Hausjärvi
Hausjärven rokotuspaikan sijaintiin ei tule muutoksia. Rokotuspaikka on Hausjärven lähiasema, Lehtimajat, Kuusitie 10 -18, 12100 Oitti.

Loppi
Lopen koronarokotuksia jatketaan Elmolan liikuntahallissa 13.8.2021 asti.

14.8.2021 alkaen kaikki koronarokotteet annetaan Lopen lähiasemalla, Pajatie 1, Loppi. Myös aiemmin Elmolassa annettujen rokotteiden tehosterokotukset annetaan Lopen lähiasemalla.

Riihimäki
Riihimäen Urheilutalo on käytössä 23.9.2021 asti.

24.9.2021 alkaen koronarokotukset jatkuvat Riihimäellä seuraavissa paikoissa:

  • Rokotuspiste 1, Riihimäen sairaala, 2. kerros, Kontiontie 77, Riihimäki
  • Rokotuspiste 2 (entinen neuvola), Uramontie 12, Riihimäki

Rokotusvuorossa olevat rokotettavat

Tällä hetkellä rokotetaan 16 vuotta täyttäneitä ja 12-15 -vuotiaita riskiryhmäläisiä. Valtioneuvosto tehnee elokuussa päätöksen kaikkien 12-15 -vuotiaiden rokottamisesta.

Rokotteet

Uudet rokotussarjat annetaan tällä hetkellä Pfizer BioNTech – rokotteella. Rokotteiden riittävyyden vuoksi osalle 18 vuotta täyttäneistä annetaan Pfizer BioNTechin tehosterokotteena Modernan rokotevalmistetta Riihimäen rokotuspisteessä. Modernan ja Pfizer BioNTechin – rokotteet ovat samankaltaisia mRNA-rokotteita ja näin on toimittu useassa maassa ilman turvallisuusongelmia. Halutessaan rokotettava voi saada tehosteensa samalla rokoteaineella,  ja rokotuspisteeseen varataan molempia rokotteita.

Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokoteannosta. Tehosterokotus annetaan mRNA-rokotteilla 12 viikon kuluttua. Pidemmän rokotusvälin on osoitettu parantavan rokotuksen tehoa ja antavan pitkäaikaisemman suojan. Tutkimusten mukaan koronarokotteen tehoste kannattaa ottaa, sillä se suojaa ikääntyneitä ja riskiryhmään kuuluvia yhtä rokotetta paremmin.

THL:n tutkimus: koronarokotus suojaa ikääntyneitä ja riskiryhmiin kuuluvia selvästi paremmin toisen rokotuskerran jälkeen – Tiedote – THL

Raskaana oleva voi halutessaan ottaa koronarokotteen missä tahansa raskauden vaiheessa. Ennen raskautta aloitetun koronarokotussarjan toisen annoksen voi myös ottaa raskauden aikana. Raskauden yrittämistä tai hedelmällisyyshoitoja ei myöskään tarvitse siirtää koronarokotuksen vuoksi.

Sopivatko koronarokotteet kaikille? – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Ajanvaraus

Aika rokotuksiin on varattava etukäteen Kanta-Hämeen kuntien yhteisen koronarokotussivuston kautta: www.koronarokotuksetkantahame.fi tai puhelimitse 019 758 5701.

16 – 64 -vuotiaiden sähköiseen ajanvaraukseen pääsee koronarokotussivuston ”Muu aikuisväestö” -valinnan kautta. Riskiryhmiin kuuluvien 12 – 15 -vuotiaiden sähköiseen ajanvaraukseen pääsee ”Alle 70-vuotiaat, riskiryhmään kuuluva” valinnalla.  Jos vanhempi varaa lapselle ajan omilla pankkitunnuksillaan, niin lisätieto -kenttään tulee kirjoittaa lapsen nimi ja henkilötunnus.

HUOM! Tehosterokotusaikoja EI SAA VARATA TAI SIIRTÄÄ SÄHKÖISESTI, koska rokotemäärät lasketaan päiväkohtaisesti ja siirrot vaikeuttavat järjestelyjä. Tehosterokotuksien siirto ja peruutus tehdään vain puhelimitse 019 758 5701.

Tiedote julkaistu 16.7.2021 klo 10:15.Kommentit on suljettu.