Yleinen

Muutoksia Riihimäen seudun terveyskeskuksen toiminnassa hoitaja- ja lääkärivastaanotoilla sekä neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa

Hoitaja- ja lääkärivastaanottotoimintamme sekä puhelinpalvelumme on ruuhkautunut. Ruuhkautumisen syynä on vallitseva koronaviruspandemia ja jatkuvasti lisääntyvä koronarokotustoiminta, johon meidän tulee osoittaa henkilökuntaa.

Hoitaja- ja lääkärivastaanotot

Vastaanotolla on vähennetty kiireetöntä vastaanottotoimintaa merkittävästi, jotta saamme turvattua riittävän määrän henkilöstöä koronarokotuksiin.

Tiimien toiminta jatkuu ennallaan, mutta pienemmällä hoitajamäärällä. Pyrimme kuitenkin turvaamaan puhelintoiminnan. Takaisinsoitto saattaa viivästyä 2-3 päivää. Soitamme siinä järjestyksessä kuin takaisinsoittopyyntö on jätetty. Puhelu tallentuu takaisinsoittojärjestelmään.  Toivomme, että samasta asiasta soitetaan vain yhden kerran, jotta puhelinjärjestelmä ei ruuhkautuisi entisestään.

Reseptinuusinta-asiat toimivat normaalisti, samoin INR-poliklinikka ja mahdolliset kiireellisemmät tutkimukset ja toimenpiteet, kuten ompeleiden poistot, haavahoidot ja injektiot.

Lääkäreiden vastaanottotoiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti.

Riihimäen palvelupisteen aukiolossa on tapahtunut muutos:

  • toinen palvelupiste on avoinna klo 8.00–13.00
  • toinen palvelupiste on avoinna klo 8.00–15.30

Em. palvelupisteen aukiolon muutos voi lisätä jonotusaikaa.  Suosittelemme hoitamaan asiat aina ensisijaisesti puhelimitse.

Neuvola, koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto

Neuvoloiden, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon toiminta supistuu terveydenhoitajien koronarokotustoimintaan siirtymisen vuoksi.

Neuvoloiden chat- ja puhelinaikaa joudutaan lyhentämään. Tukikäyntejä vähennetään ja ryhmätoiminta on lopetettu. Määräaikaistarkastuksia vähennetään, kaksi – ja viisivuotistarkastuksia ei toistaiseksi tehdä ja jatkossa tarkastuksia joudutaan vähentämään lisää. Raskaana olevat ja lapset ensimmäiseen ikävuoteen asti hoidetaan normaalisti, kuitenkin niin, että 10 kk:n ikäisten tarkastuksia tehdään ainoastaan tarvittaessa.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa tukikäyntejä, seurantaa ja terveystarkastuksia vähennetään.

Tarvittaessa voitte edelleen olla neuvolaan sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon yhteydessä, pyrimme vastaamaan yhteydenottoonne mahdollisimman pian.

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon toiminta jatkuu vielä normaalisti.

Tiedote julkaistu 17.4.2021 klo 8.36.Kommentit on suljettu.