” Lasten ja nuorten osallisuus on meidän kaikkien yhteinen asia.”

Riihimäen seudun perhekeskus osallistuu Lasten osallisuusviikkoon

Lasten osallisuusviikkoa vietetään valtakunnallisesti viikolla 37. Riihimäen seudun perhekeskus on lasten osallisuuden lisäksi nostanut esille viikon tapahtumissa myös nuorten osallisuuden. Viikon aikana lasten ja nuorten osallisuutta lisääviä tapahtumia ja toimia järjestetään Riihimäen seudun perhekeskuksen lasten, nuorten ja perheiden palveluissa eri tavoin. Viikon tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten osallisuutta ja kuulluksi tulemista.

Osallisuusviikolla tapahtuu Riihimäen seudulla:

  1. Hyrian 2.vuosikurssin media-assistenttiopiskelijat toteuttavat yhdessä opettajien kanssa videohaastatteluja
  2. Hyrian 3.vuosikurssin graafikko-opiskelijaryhmä toteuttaa yhdessä opettajien kanssa Osallisuus –julisteen Riihimäen seudun perhekeskuksen käyttöön. Julisteen toivotaan herättävän ajatuksia ja keskusteluja Osallisuus –teemaan liittyen kouluissa, päiväkodeissa, kodeissa ja vapaa-ajan harrastusryhmissä.
  3. Riihimäen seudun Ohjaamon ja Riihimäen seudun perhekeskuksen yhteinen kutsu : MUN ELÄMÄ -Vaikuttaminen ja osallisuus –tapaaminen 9.9 klo 16.30- 18.00
  4. 7-30.9.2020 välisenä aikana on seudun lapsilla ja vanhemmilla mahdollisuus osallistua kyselyyn, johon jokainen voi vastata ja antaa palautetta täysin anonyymisti QR –koodien kautta avautuvan linkin kautta (sivulla alempana ⇓). Perheet keskiöön –hanke kokoaa yhteen kyselyyn vastanneiden lasten ja vanhempien palautteet valtakunnallisesti ja Riihimäen seudun perhekeskuksen palvelualueelta. Kyselyn on laatinut Perheet keskiöön –hanke ja kysely on valtakunnallinen.

Nuorten videohaastattelut, Osallisuus –juliste ja muut viikon tapahtumiin liittyvät ajankohtaiset asiat löydät Riihimäen seudun perhekeskuksen nettisivuilta: Perhekeskuksen ajankohtaista

Osallisuusviikon teemoja toivomme nostettavan esille sosiaalisessa mediassa koko viikon ajan
#perheetkeskioon ja #osallisuusviikko #riihimaenseudunperhekeskus #riihimaki #loppi #hausjarvi #riihimaenterveyskeskus

Lämpimästi tervetuloa viettämään Lasten ja nuorten osallisuusviikkoa!


Perheet keskiöön! -hanke kutsuu kaikki perheet mukaan viettämään osallisuusviikkoa!

Mikä on osallisuusviikko?

Osallisuusviikon tavoitteena on kohdata ja kuulla perheitä ja edistää perheiden äänen kuulumista lapsiperhepalveluissa. Haluamme tietää, mikä juuri teille on tärkeää ja olla mukana varmistamassa, että perheiden viestit tavoittavat lapsiperhepalvelut. Perheiden näkökulma on äärimmäisen tärkeää huomioida lapsiperhepalveluiden kehittämisessä, jotta oikeanlaisia palveluita voidaan tarjota perheille oikeaan aikaan. Perheet keskiöön! -hankkeessa on kehitetty osallisuusviikko-toimintamalli, jolloin erilaiset lapsiperheitä työssään kohtaavat tahot jalkautuvat kentälle tapaamaan perheitä ja kuulemaan perheiden viestejä.

Osoitteesta lskl.fi/osallisuusviikko löytyy kaikki Osallisuusviikkoon liittyvä materiaali

7-30.9.2020 välisenä aikana on seudun lapsilla ja vanhemmilla mahdollisuus osallistua kyselyyn, johon jokainen voi vastata ja antaa palautetta täysin anonyymisti alla olevien QR –koodien kautta. Perheet keskiöön –hanke kokoaa yhteen kyselyyn vastanneiden lasten ja vanhempien palautteet valtakunnallisesti ja Riihimäen seudun perhekeskuksen palvelualueelta. Kyselyn on laatinut Perheet keskiöön –hanke ja kysely on valtakunnallinen.

 

 


Kuka päättää sun elämästä? Ketä kiinnostaa?

Täysi-ikäiset (tai melkein) Riihimäen seudun = Hausjärven, Lopen ja Riihimäen, nuoret aikuiset: Onko joskus tuntunut siltä, että et ole tullut kuulluksi tai joku muu päättää sun asioista, kysymättä sinulta?
Jos vastasit kyllä – tämä tilaisuus on sinulle tarkoitettu! Ke 9.9.2020 klo 16.30 kutsumme teitä Discordiin keskustelemaan niistä asioista mitkä tuntuu seutukunnalla mättävän ja asioista mihin tahtoisitte olla vaikuttamassa!
Tilaisuus on avoin kaikille halukkaille, voit tulla vaikka vain kuulolle eikä tämä sido sinua mihinkään! Halutessasi kutsumme sinut myös jatkossa mukaan MUN ELÄMÄ -vaikuttajaklubiin (täysi-ikäisille Riihimäen seudun nuorille tarkoitettu avoin ryhmä, tapaamiset sovitaan yhdessä, osallistut silloin kun sinulle sopii).

Sinä päätät ja meitä kiinnostaa

keskiviikkona 9.9.2020 klo16.30 – 18.00, discordissa

Linkistä / QR-koodista mukaan

https://discord.gg/AJxgv32

mukana jutustelemassa ja kuulemassa on nuorten ja nuorten aikuisten palveluiden työntekijöitä Ohjaamosta.

MUN ELÄMÄ -vaikuttajaklubi liittyy viikolla 37 olevaan nuorisotyön viikkoon. Vuonna 2020 viikon teema on nuorten yhteiskunnallinen osallisuus paikallisella tasolla.

Tarkempia tietoja Nuorisotyön viikosta saat Riihimäen seudun Ohjaamosta: https://ohjaamot.fi/web/ohjaamo-riihimaen-seutu


Esite osallisuusviikosta pdf-muodossa


#perheetkeskioon ja #osallisuusviikko #riihimaenseudunperhekeskus #riihimaki #loppi #hausjarvi #riihimaenterveyskeskus