Korona Yleinen

Riihimäen 12 – 15 vuotiaiden koululaisten tehosterokotteet

Kansallisen ohjeistuksen mukaan koronarokotetta tarjotaan tällä hetkellä kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Rokotussarjaan kuuluva 2. rokote annetaan, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Riihimäellä peruskoulun oppilailla on mahdollisuus hakea tehosterokote Wilmassa julkaistun rokoteaikataulun mukaisesti. Tehosterokote annetaan kaikille oppilaille vanhalla neuvolalla osoitteessa Uramontie 12. Jos nuori ei pysty osallistumaan koronarokotukseen sovittuna ajankohtana oman koululuokkansa kanssa, hänellä on mahdollisuus päästä rokotukseen toisen koululuokan mukana.

12 vuotta täyttänyt oppilas voi myös hakea 1. koronarokotteen tapahtumasta, mikäli hän ei ole sitä aiemmin saanut.

Rokotustapahtumaan osallistuminen on aina vapaaehtoista. Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen arvioi hänen olevan ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenevä siihen. Tilanne arvioidaan rokotuspisteellä. Jos lapsi/nuori ei halua itse päättää tai lapsi/nuori ei ole kykenevä päättämään rokotuksestaan itse, tarvitaan 1. rokotteen antamiseen molempien huoltajien kirjallinen suostumus. Tehosterokotteen antamiseen ei tarvita erikseen huoltajan suostumusta.

Rokotukseen tuleva nuori tarvitsee mukaan Kela-kortin tai henkilöllisyystodistuksen. Tarvittaessa myös kuva todistuksesta riittää tai tieto omasta henkilötunnuksesta.

Nuori voi halutessaan osallistua rokotetapahtumaan luokalle ilmoitettuna ajankohtana yksin tai huoltajan kanssa tai varata erillisen ajan rokotukseen osoitteessa https://www.khshp.fi/rokotusohjelma/riihimaki/. Ensimmäisen tai toisen rokotteen voi hakea myös walk-in -tapahtumista.

Seuraavat walk-in -tapahtumat ovat maanantaina 4.10.2021 klo 16.00 – 19.30 (Moderna), perjantaina 15.10.2021 klo 9 – 15 (Moderna) ja torstaina 14.10.2021 klo 9 – 15 (Pfizer BioNTech). Kaikki walk-in -tapahtumat järjestetään Riihimäen vanhalla neuvolalla osoitteessa Uramontie 12.

Niille oppilaille, jotka eivät osallistu rokotustapahtumaan, järjestetään rokotustapahtuman aikana opetusta koulun tiloissa.

Lisätietoja antavat:
Ylihoitaja Auli Anttila / Riihimäen seudun terveyskeskuksen ky, p. 019 758 5815
Sivistysjohtaja Jarkko Niiranen / Riihimäen kaupunki,  p. 050 526 3175Kommentit on suljettu.