Yleinen

Riihimäen seudulla koronavirustilanne rauhallinen – näytteenotossa ruuhkaa

Riihimäen seudulla koronaviruksen tilanne on rauhallinen, mutta koronavirustestauksen kysynnän lisääntyminen vaikuttaa edelleen Riihimäen terveyskeskuksen päivystys Pulssi77:n ja vastaanoton toimintaan. Asiakkaille tämä näkyy muun muassa pidempinä jonotusaikoina puhelinpalvelussa ja takaisinsoittojen viivästymisenä.

Valitse Omaolo.fi tai puhelinpalvelu

Toivomme asiakkailtamme, että he valitsevat yhden kanavan, jonka kautta ovat yhteydessä terveyskeskukseen; joko Omaolon tai puhelinpalvelun. Puhelinpalvelua käytettäessä tulisi valita oireista riippuen vain yksi linja; korona-, kiireellisen hoidon tai kiireettömän hoidon linja.

Tee  Omaolo.fi -palvelussa www.omaolo.fi oirearvio tai soita puh. 019 758 5600. Jos puhelinpalvelussamme on ruuhkaa, odota rauhassa takaisinsoittoa seuraavaan arkipäivään asti.

Käyttämällä yhtä kanavaa yhteydenottoihin (Omaolo.fi tai puhelinpalvelu), saadaan vastaamistyöhön käytettävä resurssi paremmin kohdennettua. Ruuhkaa aiheuttaa osaltaan se, että työntekijät vastaavat esim. kahdella eri kanavalla oleviin saman henkilön yhteydenottopyyntöihin.

Älä epäröi hoitoon hakeutumisessa!

Jos kärsit tai läheisesi kärsii vakavan sairauden oireista, älä epäröi tai viivyttele hoitoon hakeutumisessa! Rintakipuiset, rytmihäiriöpotilaat, tapaturmat, haavat, ym. akuutit asiat hoidetaan päivystyksellisesti ilman ajanvarausta.

Hätätilanteessa aina soitto 112.

Koronanäytteenotto

Pyydämme huomioimaan sen, että koronan näytteenottoon ei tule saapua ilman ajanvarausaikaa.

Lisäksi toivomme, että viikonloppuisin päivystys Pulssi 77:ää ei kuormiteta koronapuheluilla, paitsi silloin kun potilaan vointi vaatii päivystyksellistä hoidontarpeen arviota ja/tai hoitoa. Näin saadaan puhelinlinjat vapaiksi, jotta päivystyksellistä hoitoa tarvitsevat potilaat saavat yhteyden päivystys Pulssi 77:ään.

Jos sinulla on lieviä ylähengitystieoireita ja vointi hyvä, jää kotiin sairastamaan, näin vältät muiden altistumista mahdolliselle tartunnalle. Ajan koronanäytteen ottamiseen voit varata seuraavana arkipäivänä.Kommentit on suljettu.