Yleinen

Riihimäen seudun massarokotukset alkavat 20. toukokuuta Riihimäen Urheilutalolla

Tavoitteena turvallinen, tehokas ja sujuva asiakaskokemus

Riihimäen seudun massarokotukset aloitetaan 20. toukokuuta Riihimäen Urheilutalolla (Pohjolankatu 6, 11120 Riihimäki). Riihimäellä on panostettu sekä asiakaskokemukseen että henkilöstökokemukseen. Lisää vapaaehtoisia kaivataan vielä Urheilutalolle. Rokotettavan asiakaspolun on suunnitellut Riihimäen Messujen tiimi, jolla on vankka kokemus Urheilutalolle rakentamisesta. Rokottaminen keskitetään Urheilutalolle eli ennakkotiedoista poiketen, toisen rokotteen saa kesällä Urheilutalolta eikä Uramontien ja Kontiontien Sairaalan rokotuspisteistä.

Rokotettavien asiakaskokemus suunnittelun lähtökohtana

Massarokotusten suunnittelussa lähtökohta on ollut turvallinen, tehokas ja sujuva rokotuskäynti. Riihimäen Urheilutalo on tilana tarpeeksi suuri, jotta turvavälit pystytään pitämään hyvin. Riihimäen seudun terveyskeskus haluaa panostaa sekä asiakas- että henkilöstökokemukseen. ”Rokottaminen voi olla joillekin jännittävä kokemus. Tarkoituksemme on saada kaikille mahdollisimman hyvä käynti Urheilutalolla. Meillä tulee olemaan paljon vapaaehtoisia neuvomassa rokotettavia”, kertoo Auli Anttila avoterveydenhuollon ylihoitaja Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymästä.

Henkilöstökokemukseen panostetaan, siksi vapaaehtoisia kaivataan lisää

Myös henkilöstökokemukseen panostetaan. Kaikki sisällä oleva henkilökunta, sairaanhoitotyöntekijät, vapaaehtoiset sekä turvallisuusvastaavat valmennetaan tehtävään. ”Olemme benchmarkkanneet muiden rokotuskeskusten toimintaa. Olemme huomanneet, että henkilökunnan asenne ja palvelualttius ovat saaneet paljon positiivista huomiota. Rokotettavat ovat kertoneet avoimesti positiivisista kokemuksista. Siksi panostamme siihen, että henkilökuntaa on riittävästi ja kaikkia sparrataan”, kertoo Anttila.

Vapaaehtoisia työntekijöitä tarvitaan muun muassa opastamiseen, rokotettavien terveysturvallisuudesta huolehtimiseen sekä tarkkailemaan jo rokotettujen vointia. Vapaaehtoisia on ilmoittautunut jo todella
kiitettävä määrä, mutta lisää tarvitaan. ”Tällä hetkellä olemme laskeneet, että ehtisimme rokottaa 600 ihmistä päivässä. Vaikka määrä on iso, rokotus tulee jatkumaan koko kesän ja mahdollisesti vielä
syksylläkin. Mitä enemmän saamme vapaaehtoisia, sitä sujuvammin saamme rokotukset kulkemaan”, Anttila summaa.

Riihimäen rokotukset keskitetään Urheilutalolle

Urheilutalolle tullaan rakentamaan selkeä asiakaspolku rokotettaville. Polun on suunnitellut Riihimäen Messut. ”Tarkoituksena on ollut luoda mahdollisimman selkeä asiakaspolku rokotettaville. Tässä on huomioitu sekä tehokkuus ja turvallisuus mutta myös rokotettavan asiakaskokemus. Riihimäen Messut on järjestänyt pitkään Erämessuja, jossa hyödynnetään myös Urheilutaloa. Olimme hyvin tyytyväisiä, kun pystyimme laajentamaan ammattiosaamistamme myös massarokotuksiin”, kertoo Manninen.

Rokottamista tehostetaan edelleen Riihimäen seudulla. Jotta toiminnasta saadaan mahdollisimman sujuvaa, Urheilutaloa käytetään myös toisen rokotteen antamiseen. Uramontien ja Kontiontien Sairaalan rokottamispisteet suljetaan ennakkotiedoista poiketen Urheilutalon käytön ajaksi (20.5.–27.7.). Jos ensimmäinen rokotuskierros saadaan tehtyä kesän aikana, niin syksyllä tehosterokotukset jatkuvat Riihimäellä Uramontiellä ja Kontiontiellä. Tämä riippuu seudulle saatavista rokotemääristä. Henkilökohtainen rokotusaika varataan verkkopalvelusta www.koronarokotuksetkantahame.fi tai soittamalla puh. 019 758 5701.

Lisätiedot:

Riihimäen seudun terveyskeskuksen ky
Auli Anttila, avoterveydenhuollon ylihoitaja, 019 758 5815, auli.anttila@riihimaki.fi

Riihimäen Messut Oy
Ninni Manninen, toimitusjohtaja, 050 362 6051, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, 050 516 4004, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fiKommentit on suljettu.