Yleinen Ympäristöterveys

Uimarantojen levätilanne

Sinilevää on havaittu heinäkuussa useilla alueen yleisillä uimarannoilla. Helteinen sää lämmittää järvivesiä ja suosii sinilevien kasvua.

Lopen alueen uimarannat tarkastettiin 13.7 ja sinilevää havaittiin seuraavilla rannoilla: Launosten uimaranta, Lopen kirkonkylän uimaranta, Sajaniemen uimaranta ja vähäisissä määrin Heratuksen uimaranta ja Läyliäisten uimaranta. Myös Ojajärven uimarannalta on tullut sinileväilmoituksia ja uimaveden sinilevätilannetta seurataan tehostetusti.

Riihimäellä Hirvijärven uimarannan sinilevästä on tullut ilmoituksia terveysvalvontaan ja uimarannan sinilevätilanne tarkastetaan.

Janakkalan alueen yleiset uimarannat tarkastetaan 15.7. Virala Camping uimarannalta on yhteydenottojen perusteella otettu uimavesinäyte 8.7, mutta tutkimustulokset eivät ole vielä valmistuneet.

Hausjärven yleisillä uimarannoilla ei havaittu sinilevää 8.7, mutta levätilanne voi muuttua nopeasti. Terveysvalvonta on saanut yhteydenottoja Puujoen uimarannasta Ryttylässä Uimalantiellä. Puujoen uimapaikka Ryttylässä ei ole kunnan ylläpitämä virallinen uimapaikka, vaan ranta on tehty veneiden säilytys- ja laskupaikaksi.

Uimarannoille on tilanteen mukaan jätetty tiedote sinilevähavainnoista. Koska sinilevätilanne kuitenkin voi vaihdella nopeasti jopa saman päivän aikana, levätilanne kannattaa aina tarkastaa silmämääräisesti ennen uimaan menoa.

Heinäkuun uimavesitulokset päivittyvät taulukkoon (heinäkuun uimavesitulokset) sitä mukaan, kun tuloksia valmistuu.

Uimakauden viimeiset uimavesinäytteet otetaan elokuun alussa viikoilla 31 ja 32.

Lisätiedot:
Ympäristöterveys / terveystarkastaja Johanna Laine 019 758 5783 tai Meeri Kumlin 019 758 5888Kommentit on suljettu.