Yleinen Ympäristöterveys

Verkostoveden keittokehotus, Lopen kirkonkylä

Lopen kirkonkylän vedenottamon talousveden tutkimuksissa on todettu pieni määrä suolistoperäisiä bakteereita. Tulos antaa aihetta epäillä, että verkostovesi on saastunut. Saastumisen syytä selvitetään. Verkostoveden klooraus on aloitettu, mutta keittokehotuksen noudattaminen on tärkeää, koska kloori ei ole edennyt verkostossa vielä riittävästi.

Juomavesi ja ruuanvalmistukseen käytettävä vesi tulee keittää, koska verkostossa saattaa olla myös taudinaiheuttajabakteereita. Keittokehotus koskee koko Lopen kirkonkylän vedenottamon jakelualuetta.

Veden keitto-ohje

Juomavesi tai ruuanvalmistukseen käytettävä vesi tulee keittää. Erityisen tärkeää tämä on lasten, vanhusten tai muutoin heikkokuntoisten osalta. Keittoaika on 5-10 minuuttia. Vedenkeittimissä keittoaika ei ole riittävä. Myös kahvinkeittimissä, mehujen laimennoksissa ja jääpaloihin käytettävä vesi on keitettävä. Siivoukseen, tiskaamiseen ja peseytymiseen voi käyttää hanavettä aivan normaalisti, kuitenkin on huolehdittava siitä, että pestyt astiat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

Mikäli esiintyy hoitoa vaativia vatsaoireita (ripuli, oksennus, vatsakivut) ottakaa yhteyttä terveyskeskuksen kiireellisen hoidon yksikköön Pulssi 77: Kontiontie 77, 11120 Riihimäki, puh. 019 758 5600

Tilannetta selvitetään lisänäytteenotolla ja tuloksia niistä saadaan lähipäivinä.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Seuraava tiedote asiasta annetaan maanantaina 1.4.2019 klo 13.

 

RIIHIMÄEN SEUDUN
TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄ
Ympäristöterveysosasto

Pirkko Sukula
Terveysvalvonnan johtaja

Lisätietoja antavat:
Terveysvalvonnan johtaja Pirkko Sukula, puh. 019 758 5770, 040 330 5770
Terveystarkastaja Miia Virolainen, puh. 019 758 5773, 040 330 5773
Vesilaitos Pasi Träff 050 3214924 (28. – 29.3.)
Vesilaitos Timo Rahikainen 040 330 6040 (30.3 – )



Kommentit on suljettu.