Rokotustyöstä johtuen terveyskeskuksen muuta toimintaa joudutaan voimakkaasti vähentämään, mikä voi näkyä asiakkaiden aikojen siirtämisellä ja perumisella. Rokotukset toteutetaan THL:n kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti.

Rokotusvuorossa ovat

 • 80 vuotta täyttäneet ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat
 • 75 vuotta täyttäneet ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat
 • 70 vuotta täyttäneet ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat
 • Alle 70 vuotiaat ensimmäiseen ja toiseen riskiryhmään kuuluvat
 • 50-69 -vuotiaat
 • 40-49 -vuotiaat
 • 30-39 -vuotiaat
 • 16-29 -vuotiaat
 • 12-15 -vuotiaat riskiryhmään kuuluvat (Valtioneuvosto tehnee elokuussa päätöksen kaikkien 12-15 -vuotiaiden rokottamisesta).

Rokotamme lähtökohtaisesti vain Hausjärven, Lopen ja Riihimäen asukkaita. Jos kotikuntasi ei ole mikään edellä mainittu, varaathan koronarokotuksen omaan kotikuntaasi.

Riskiryhmien koronarokotusten järjestys – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Rokotteet

Uudet rokotussarjat annetaan tällä hetkellä Pfizer BioNTechin tai Modernan -rokotteella. Rokotteiden riittävyyden vuoksi osalle 18 vuotta täyttäneistä voidaan antaa Pfizer BioNTechin tehosterokotteena Modernan rokotevalmistetta Riihimäen rokotuspisteessä. Modernan ja Pfizer BioNTechin -rokotteet ovat samankaltaisia mRNA -rokotteita ja näin on toimittu useassa maassa ilman turvallisuusongelmia. Halutessaan rokotettava voi saada tehosteensa samalla rokoteaineella,  ja rokotuspisteeseen varataan molempia rokotteita. 65 – 69 -vuotiaan on mahdollista saada Astra Zenecan -rokote.

Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokoteannosta. Tehosterokotus annetaan mRNA -rokotteilla 12 viikon kuluttua. Pidemmän rokotusvälin on osoitettu parantavan rokotuksen tehoa ja antavan pitkäaikaisemman suojan. Tutkimusten mukaan koronarokotteen tehoste kannattaa ottaa, sillä se suojaa ikääntyneitä ja riskiryhmään kuuluvia yhtä rokotetta paremmin.

THL:n tutkimus: Koronarokotus suojaa ikääntyneitä ja riskiryhmiin kuuluvia selvästi paremmin toisen rokotuskerran jälkeen

Raskaana oleva voi halutessaan ottaa koronarokotteen missä tahansa raskauden vaiheessa. Ennen raskautta aloitetun koronarokotussarjan toisen annoksen voi myös ottaa raskauden aikana. Raskauden yrittämistä tai hedelmällisyyshoitoja ei myöskään tarvitse siirtää koronarokotuksen vuoksi.

THL Infektiotaudit ja rokotukset: Sopivatko koronarokotteet kaikille?

Ajanvaraus

Aika rokotuksiin on varattava etukäteen Kanta-Hämeen kuntien yhteisen koronarokotussivuston kautta: www.koronarokotuksetkantahame.fi tai puhelimitse 019 758 5701. Puheluihin soitetaan takaisin arkipäivisin klo 8 – 15 välillä. Riittää kun soitat kerran, sinuun otetaan yhteyttä, kun aikoja on saatavilla. Puhelimessa valitse kotikuntasi ja tee rokotusryhmäsi mukainen valinta. Sähköinen ajanvaraus edellyttää kirjautumista pankkitunnuksella, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella. Puolesta asiointi on mahdollista niille, joiden asioinnista tehty kirjallinen sopimus on kirjattu potilastietojärjestelmään.

16 – 99 -vuotiaiden sähköiseen ajanvaraukseen pääsee koronarokotussivuston ”Muu aikuisväestö” -valinnan kautta. Riskiryhmiin kuuluvien 12 – 15 -vuotiaiden sähköiseen ajanvaraukseen pääsee ”Alle 70-vuotiaat, riskiryhmään kuuluva” -valinnalla.  Jos vanhempi varaa lapselle ajan omilla pankkitunnuksillaan, niin lisätieto -kenttään tulee kirjoittaa lapsen nimi ja henkilötunnus. Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä annetaan tehosterokoteaika, joka on sitova. Ajanvarauksen tehdessäsi sitoudut siihen, että tulet tehosterokotteelle 12 viikon kuluttua. Mikäli tämä ajankohta ei sovi sinulle, varaa myöhäisempi aika ensimmäiselle rokotukselle.

Meillä ei ole tällä hetkellä käytettävissä riittävästi rokotteita tehosterokotuksen ajankohdan aikaistamista varten isoille ryhmille. Tehosteajankohdan voi vaihtaa perustellusta syystä (pitkä työmatka ulkomaille tai muutto toiseen maahan) aikaisintaan 8 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Tehosteaikaa ei vaihdeta lomamatkan takia. Tehosteajan vaihtamiseksi soita 019 758 5701 ja valitse Riihimäen valikosta ajansiirto tai peruutus. Jos rokotteita uhkaa jäädä käyttämättä, voidaan yksittäisiä tehosteannoksia tarjota saman päivän aikana halukkaille. Tälle jonotuslistalle pääsee soittamalla rokotuspuhelimeen. Emme voi taata ylijäämärokotteita jonotuslistan henkilöille.

HUOM! Tehosterokotusaikoja EI SAA VARATA TAI SIIRTÄÄ SÄHKÖISESTI, koska rokotemäärät lasketaan päiväkohtaisesti ja siirrot vaikeuttavat järjestelyjä. Tehosterokotuksien siirto ja peruutus tehdään vain puhelimitse 019 758 5701.

Koronarokotuspisteet:

Hausjärven, Lopen ja Riihimäen rokotuspisteitä voivat käyttää kaikki seutukunnan asukkaat.

Hausjärvi

Lehtimajat, Kuusitie 10 -18, 12100 Oitti

Loppi

Lopen koronarokotuksia jatketaan Elmolan liikuntahallissa (Opintie 2, 12700 Loppi) 13.8.2021 asti.

14.8.2021 alkaen kaikki koronarokotteet annetaan Lopen lähiasemalla (Pajatie 1, Loppi). Myös aiemmin Elmolassa annettujen rokotteiden tehosterokotukset annetaan Lopen lähiasemalla.

Riihimäki

Riihimäen Urheilutalo (Pohjolankatu 6, 11120 Riihimäki) on käytössä 23.9.2021 asti.

24.9.2021 alkaen koronarokotukset jatkuvat Riihimäellä seuraavissa paikoissa:

*   Rokotuspiste 1, Riihimäen sairaala, 2. kerros, Kontiontie 77, Riihimäki

*   Rokotuspiste 2 (entinen neuvola), Uramontie 12, Riihimäki

Huomioitavaa

 • Tule rokotukseen terveenä ja täsmällisesti varatulle ajalle
 • Jonotuksen vähentämiseksi paikalle voi tulla vain 5 min aiemmin.
 • Käytä kasvomaskia
 • Desinfioi kädet saapuessa ja poistuessa
 • Säilytä turvaväli (2 m) muihin odottaessasi
 • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille odottaessasi
 • Pukeudu siten, että olkavartesi saa paljaaksi helposti
 • Varaudu jäämään rokotuspisteelle seurattavaksi 15 minuutiksi rokottamisen jälkeen