Yleinen

Väestön koronarokotukset käynnistyvät 80-vuotta täyttäneistä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosittaman rokotusjärjestyksen mukaiset koronarokotukset käynnistyivät Riihimäellä 31.12.2020. Ensivaiheessa rokotteen saivat COVID-19 -potilaita hoitava ja tutkiva sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstö. Viikolla 3 rokottaminen laajeni ympärivuorokautisen hoivapalveluiden asukkaisiin ja henkilöstöön Hausjärvellä, Lopella ja Riihimäellä.

Seuraavaksi rokottaminen laajenee 80 vuotta täyttäneisiin ikäihmisiin. Heidän rokottamisensa on tarkoitus käynnistää viikolla neljä.  Rokotemäärät ovat vielä pieniä ja rokoteaika pitää varata puhelimitse numerosta 019 7585701. Puheluissa on takaisinsoittojärjestelmä.  Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Rokottaminen tapahtuu Pfizerin/ BioNTechin rokotteella ja rokotuskertoja on kaksi kolmen viikon välein. Uuden ajan tehosterokotteeseen saa ensimmäisen rokottamiskerran yhteydessä.

Rokottaminen tapahtuu alkuun ikäryhmittäin ja kun rokotteita saadaan enemmän, niin rokotustahti kiihtyy. Tämänhetkisillä pienillä rokotemäärillä 80-vuotta täyttäneiden rokottamisessa menee useita viikkoja aikaa (ainakin viikoille 6-7). Rokottamisaikataulua voi seurata Riihimäen seudun terveyskeskuksen verkkosivuilla www.riihimaenterveyskeskus.fi.  Moderna-rokote on saanut jo myyntiluvan ja sitä saadaan mahdollisesti alueellemme pienimäärä viikolla 6. Kun Moderna-rokote saadaan valikoimaan, niin pystytään organisoimaan myös kotihoidon ikäihmisten rokottaminen paremmin.  Varsinaisiin joukkorokotuksiin odotamme pääsevämme, kun AstraZenecan rokote saa myyntiluvan ja rokotteet saadaan toimitettua.

Joukkorokotusten käynnistyttyä rokotusaika varataan pääsääntöisesti sähköisesti. Rokottamiseen osallistuu suurin osa henkilöstöstämme ja rokottaminen pyritään tekemään mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti.

Olemme jo joutuneet supistamaan kiireetöntä ja ennaltaehkäisevää toimintaamme. Joukkorokottamisen ajaksi muuta toimintaa supistetaan rajusti. Erityisesti kiireetön toiminta (vastaanotoilla ja neuvoloissa) keskeytyy ja vain kiireelliset ja välttämättömät asiat hoidetaan.

Toivomme asiakkailtamme ja yhteistyökumppaneiltamme ymmärrystä kun joudumme aikoja lisääntyvästi perumaan/siirtämään. Kaikkien etu on, että saamme mahdollisimman pian kuntalaiset suojattua.

Tiedote on julkaisuvapaa 22.1.2021

Jarmo Lappalainen, johtajaylilääkäri

Riihimäen seudun terveyskeskuksen
kuntayhtymäKommentit on suljettu.